Tärkeä info ja päivämäärät

Kaiken koko jäsenistöä koskevan tärkeän tiedon ja päivämäärät löydät jäsentiedotteista, Seuramapista ja Pelastushaukun sivuilta. Jokaisen tapahtumainfon yhteydessä mainitaan yhteyshenkilö, joten mieltä askarruttavissa asioissa voit kääntyä kyseisen tapahtuman yhteyshenkilön puoleen.

Pelastushaukku

Aktiivisuuspisteet

Pelastuskoiraosastollamme jäsenet keräävät aktiivisuuspisteitä. Aktiivisuuspisteiden keräämisellä varmistat koulutuspaikkasi seuraavan kauden koulutuksiin. Tarjoamme yhden koulutuspaikan, kun olet kerännyt 4 aktiivisuuspistettä. Tarvittavat aktiivisuuspisteet koulutuspaikkoja varten on kerättävä kautta edeltävänä vuotena 1.1.-31.12. välisenä aikana.

Mikäli olet edeltäneenä vuotena kerännyt 8 aktiivisuuspistettä, voit hakea kahta koulutuspaikkaa. Koulutuspaikat voivat olla samassa tai kahdessa eri lajissa samalle koiralle tai kahdelle eri koiralle. Koulutuspaikat samassa lajissa kahdelle eri koiralle eivät välttämättä ole samassa koulutusryhmässä. Jäsenet, joilla on voimassa oleva peruskoe, ovat etusijalla toiseen koulutuspaikkaan. Koulutusmaksu maksetaan koulutuspaikkojen perusteella. Kahdesta koulutuspaikasta maksetaan kaksi koulutusmaksua. Toisen koulutuspaikan saaminen riippuu siitä, onko alkavan kauden ryhmissä tilaa.

Aktiivisuuspisteitä saat:

  • Osallistumalla raunio- ja metsäkokeiden järjestämiseen (avustajana/maalihenkilönä)
  • Osallistumalla hälytysryhmän treeneihin (avustajana/maalihenkilönä)
  • Osallistumalla rauniotalkoisiin
  • Osallistumalla jonkun tapahtuman järjestelytehtäviin
  • Tarjoamalla juttuideaa, ja hyväksynnän saatuaan, kirjoittamalla jutun Pelastushaukku –lehteen (juttuideat pelastushaukku@gmail.com)

Huom! Suositeltavaa on, että vähintään yksi piste kauden aikana on hankittu maastokokeiden järjestämiseen osallistumisesta!

Aktiivisuustilaston ylläpitäjä: Laura Luotonen, laura.luotonen@gmail.com

Poissaolot koulutuksista

Muistathan ilmoittaa kouluttajallesi, jos et pääse koulutukseen! Kolmen (3) ilmoittamattoman poisjäännin jälkeen, oletamme että olet luovuttanut koulutuspaikkasi seuraavalle jonossa olevalle

Kokeisiin ilmoittautuminen

Kun haluat ilmoittautua kokeisiin, niin noudata Seuramapissa annettuja ohjeita ja ilmoittaudu oikealle henkilölle. Näin toimien ei epäselvyyksiä pääse syntymään. Sama koskee maalimieheksi ilmoittautumista.

Maalimiestoiminta

Uusille jäsenillemme tiedoksi, että jokaiseen järjestettävään kokeeseen tarvitaan aktiivista porukkaa, jotta koe saadaan viedyksi kunnialla läpi. Yhteen koetilaisuuteen tarvitsemme siis aina maalimiehiä, jotka menevät koirille piiloon, meluryhmän, joka huolehtii tarvittavasta metelöinnistä, savuvastaavan, joka huolehtii, että kokeen aikana savuaa. Kannattaa siis heti alusta alkaen tulla rohkeasti mukaan; jos ei ole maalimiehiä ja muuta porukkaa riittävästi, niin koetta ei voida järjestää.

Ratavierailut

Järjestämme mahdollisuuksia käydä tutustumassa muiden kaupunkien raunioratoihin. Ratavierailujen tarkoituksena on siis päästä harjoittelemaan vieraalle radalle, mutta lisäksi myös tutustuminen muiden kaupunkien ihmisiin ja mielipiteiden ja kokemusten vaihtaminen. Toivommekin siis aktiivista osallistumista näihin vierailukäynteihin ja vastaavasti, kun muiden kaupunkien ihmiset tulevat tutustumaan Oittaan rataan, niin paikalla soisi olevan muitakin kuin kouluttajia.

Talkoot

Perinteisesti järjestämme kevät- ja syystalkoot, joiden tarkoituksena on kunnostaa rataa kovaa käyttöä varten. Talkoissa tarvitaan ahkeria käsi- ja jalkapareja, joten kaikki joukolla mukaan antamaan panoksenne yhteiseen hyvään. Talkoissa on myös oiva tilaisuus tutustua muiden koulutusryhmien ihmisiin. Tiedossa on siis mukavaa yhdessäoloa ja hyvää liikuntaa. Talkoopäivän löydät Seuramapista.

Koulutusillat

Kun koulutukset taas pyörähtävät käyntiin, on hyvä muistuttaa siitä, että harjoituksissa menee koko ilta. Oman koiran kanssa vietettävä hetki on lyhyt verrattuna koko harjoitusten pituuteen. Maalimiehenä toimiminen muiden koirille ja toisten suoritusten seuraaminen on jopa parempi keino tiedon ja ideoiden hankkimiseen kuin oma treeni. Aktiivisuus palkitaan, jos ei muuten, niin ainakin oman tietomäärän lisäyksenä. Kouluttajat ovat paikalla antamassa vinkkejä ja ideoita, mutta älä missään nimessä vieritä koko vastuuta kouluttajien harteille. Tuloksia saa aikaan vaan siten, että itse miettii, pähkäilee, kokeilee, ideoi, mokailee ja on kiinnostunut.

Kysyttävää

Jos sinulla on kysyttävää yhdistyksen tai osastomme asioista, koulutuksista, tapahtumista jne. niin aina voit myös kääntyä johtokunnan jäsenten puoleen. Heidän yhteystiedot löydät näiltä sivuilta.

Ajankohtaista

Ajankohtaisia tiedotteita löydät näiltä sivuilta, Seuramapista ja jäsentiedotteista samoin kuin Oittaan raunioradalla.